tijdsas
Deze afbeelding is afkomstig van Barbara Marx Hubbard
(klik op afbeelding voor vergroting)

The New Earth >Transformatieproces

Transformatieproces

Je kunt het transformatieproces van de mensheid en de aarde vergelijken met het transformatieproces van de rups naar de vlinder.
In een rups die groeit in een cocon bevinden zich kleine imaginaire schijfjes. Deze schijfjes zijn de dragers van de nieuwe DNA-code van de vlinder. De rups beschouwt ze als vreemde indringers en probeert ze te doden. In het begin lukt dit nog wel, maar deze schijven vermenigvuldigen zich snel en groeien uit tot “imaginaire cellen.”
Deze imaginaire cel moet het beeld vasthouden van de komende vlinder. Het immuunsysteem probeert ze nog steeds te doden, maar het zijn er inmiddels zoveel dat ze zich met elkaar verbinden en samen gaan resoneren. Uiteindelijk geeft het immuunsysteem van de vlinder het op en de transformatie vindt plaats. De imaginaire cellen gebruiken de substantie van de rups om te transformeren tot een vlinder.

Ook bepaalde mensen op aarde kun je zien als imaginaire schijven. Eerst waren er maar weinig imaginaire schijven, zoals godsdienststichters (Jesus, Mozes), wetenschappelijke en visionaire genieën (PLato, Martin Luther King, Newton). In de jaren ’60 werden er velen wakker. We groeien in deze tijd zo snel dat we geprogrammeerd worden met beelden van de toekomst.

Ieder mens die een impuls voelt of een idee heeft voor een betere wereld, ieder die een wereld voor zich ziet voorbij strijd en lijden, kun je vergelijken met een imaginaire cel in de rups. Deze mensen beginnen samen te klonteren en samen te resoneren en misschien kunnen ze een beeld te zien krijgen van wat die imaginaire cellen samen zouden kunnen creëren.

Als individuele mens kun je jezelf dus zien als een celletje. Zo zijn er heel veel celletjes die in deze tijd mogen gaan samenwerken. Als je afzonderlijke stukjes samenvoegt, dan zie je iets schitterends, net zoals een groot glas-in-lood raam.

Alle mensen die leven vanuit het hart, vanuit een zielefrequentie, gaan samen met elkaar resoneren en dit is voelbaar als een energie van eenheid rondom de aarde. Dit wordt wel de noösfeer genoemd. De mensheid gaat in deze energie samenwerken als één lichaam, als één geheel. Het is de energie van het Eenheidsbewustzijn.

Dit is waar de mensheid zich naartoe ontwikkelt en kun je de energie van de Nieuwe Aarde noemen.

Naar boven ↑