smaragd

Smaragd, behorende bij de
5e straal

 

 

 

 Hilarion
Hilarion, Chohan van de
5e straal.

Remedies algemeen > 7 Rays > 5e straal

5e straal


5e straal


Beschrijving:
De 5e straal is de smaragdgroene straal van concentratie, genezing en wetenschap.
Deze straal helpt je om je te focussen op het project of het doel dat je wilt manifesteren.
De groene straal houdt verband met visie, waarheid, heling, wetenschap en het vasthouden van het perfecte plan voor jezelf en anderen.
Deze straal ondersteunt ook mensen die werkzaam zijn op het gebied van genezing. Ware genezing betekent in feite het lichaam en de geest terug brengen in een staat conform aan de oorspronkelijke blauwdruk.
Wetenschappers, professionele engineers, dokters, therapeuten en verpleegkundigen worden ondersteund door deze straal.

Stap in het creatieproces:
Als je besloten hebt om vanuit je Hogere Zelf een idee te manifesteren, is het belangrijk om door te gaan, om vol te houden. Laat je pogingen niet ondermijnen door ontmoediging, twijfel en andere gevoelens die een groot obstakel zijn om aandacht te blijven geven aan je project.
Ga door, blijf je concentreren op hetgeen je wilt manifesteren en laat je aandacht niet verslappen. In het etherisch veld is je creatie door de vorige stappen al aanwezig, maar nog niet zichtbaar in je fysieke werkelijkheid. Dus blijf je concentreren en blijf energie in je project steken. Onderneem actie waar nodig om zo je creatie als het ware “door de sluier” naar de fysieke wereld te brengen.
Toewijding aan je visie, je plan en concentratie van je energie is belangrijk. Vaak een paar uurtjes per dag, liefst in een bepaald ritme. In een ontspannen en ongedwongen toestand en niet te lang achter elkaar. Spanning kan je pogingen neutraliseren.
Dus ga niet zitten afwachten, maar ga door!
Soms wordt een project al verlaten als het niet binnen een bepaalde tijd “door de sluier” naar de fysieke wereld komt. Het project kan dan etherisch al wel aanwezig zijn en zweeft door gebrek aan aandacht, ‘los’ rond in de onzichtbare wereld.
Deze onzichtbare wereld is gevuld met vele onafgemaakte werken; met mooie vormen die nooit in manifestatie zijn gebracht. Deze vormen zullen zwakker worden door gebrek aan aandacht. Je kunt ze óf weer oppakken en afmaken, óf weer omvormen tot pure energie zonder enige vorm door gebruik te maken van de (ulta)violette vlam.

Werking van het middel:
Deze energie helpt je bij het focussen en concentreren op een plan of een project en is ook behulpzaam bij het verhelderen van het innerlijke zicht. M.n. ook voor degenen die uit het massabewustzijn gestapt zijn en een helderder concept van zichzelf en een project wensen.
Deze remedie kan je helpen focussen, doorzetten en je niet af te laten leiden om een project tot een goed einde te brengen.
Het kan je echter ook in contact brengen met een deel van jezelf dat niet wil groeien, dat rust wil, een deel dat afleiding zoekt en je kunt je gaan verliezen in allerlei zaken die er niet toe doen. Dit zijn nog je weerstanden; lager trillende frequenties die aangeraakt en losgelaten mogen worden.

>verder naar 6e straal

<terug naar Remedies 7 Rays