rose quartsRose quarts, behorende bij de 3e straal

 

 

 

 

 

 

Paul de Venetiaan
Paul de Venetiaan, Chohan van de 3e straal.

Remedies algemeen > 7 Rays > 3e straal

3e straal


3e straal


Beschrijving:
Dit is de roze straal van onvoorwaardelijke liefde, harmonie, tolerantie en dankbaarheid. Deze straal representeert de magnetische kracht van liefde, die nodig is om goddelijke ideeën in de fysieke vorm te brengen. De magnetische kracht  van liefde in deze 3e straal brengt de losse bouwstenen van een project, de losse puzzelstukjes bij elkaar. Het houdt ook vormen bij elkaar doordat liefde een cohesieve kracht is.
Deze straal werkt in op je hartchakra en ondersteunt in allerlei hart zaken. Het geeft compassie, betere communicatie, een gebalanceerde zelfliefde en een goede verbinding naar anderen toe. De 3e straal ondersteunt ook de creatie van schoonheid door de kunsten.

In het creatieproces:
Als je gewerkt hebt met de 2e straal en een idee hebt ontvangen, kan je door het geven van liefde en aandacht aan je idee, je project gaan voeden. Het idee groeit en verruimt zich. Door liefde en aandacht, de energie van de 3e straal, geef je je idee een goede voedingsbodem om te groeien en vorm aan te nemen. Liefde is als het ware het cement van het universum. Zonder liefde is er geen manifestatie. In eerste instantie laat deze vorm zich zien in het etherische energieveld. Je idee begint vorm te krijgen. Het is dan nog niet zichtbaar in de materie.

Werking van het middel:
Deze straal van onvoorwaardelijke liefde krijg je groei van creatieve projecten en het gaat vorm aannemen. Deze remedie kan ingezet worden om projecten en goede ideeën van mensen te bekrachtigen en te voeden.
Deze remedie is behulpzaam bij de integratie van nieuwe energieën en past je energiesysteem aan bij je groeistappen en bewustzijnsprocessen.

Dit is dé straal voor het in harmonie brengen en verhelderen van verhoudingen in alle soorten relaties. De energie ondersteunt het oplossen van onenigheid.
Ieder mens draagt vaak diepe innerlijke wonden met zich mee in de onderbewuste geest. In je leven trek je onbewust individuen naar je toe, die deze oude wonden weer activeren. Dit geeft elke keer weer een mogelijkheden om deze zaken weer recht te zetten. De energie van de 3e straal kan je helpen om deze disharmonische banden weer in harmonie te brengen en te helen. Ze ondersteunt dus bij het helen van relaties, maar kan ook de innerlijke relatie met jezelf in balans brengen.
Je kunt de remedie dus gebruiken bij echtscheidingen, familieruzies.

Ze werkt op allerlei vormen van relaties:

  • Man – vrouw
  • Moeder – kind
  • Vader - moeder
  • Tussen de afgesplitste delen in jezelf.

Deze energie ondersteunt je om je oorspronkelijke blauwdruk op aarde te manifesteren.
Geeft mildheid en tolerantie naar jezelf en naar anderen.
Ze brengt Goddelijke schoonheid op aarde, door o.a. schilderkunst, muziek, poëzie, kleding en inrichting van huis of tuin. Hierdoor krijgen mensen een goed gevoel en hun stemming stijgt.
Het geeft verlichting van zware gevoelens en geeft bevrijding van angsten, zorgen en behoefte, vastgeroeste patronen en overtuigingen.
Deze energie kun je ook gebruiken met de intentie om de dingen in je dagelijkse leven vlekkeloos te laten verlopen.

Affirmatie:
Deze straal van onvoorwaardelijke liefde ondersteunt elke creatieve gedachte, omdat ze groei in zich heeft.

Bijwerking:
Tot nog toe geen.

>verder naar 4e straal

<terug naar Remedies 7 Rays