goudtopaas

Goudtopaas, behorende bij de 2e straal

 

 

 

 

 

Lord Lanto
Lord lanto, Chohan van de
2e straal.

Remedies algemeen > 7 Rays > 2e straal

2e straal


2e straal


Beschrijving:
De 2e straal is de goudgele straal verbonden met de energie van liefde, wijsheid en verlichting. We dragen allemaal de coderingen van onze zuiverste blauwdruk in ons. Met de 1e straal activeer je de kracht en moed om deze blauwdruk aan te gaan. De 2e straal verlicht als het ware deze blauwdruk, het laat je telkens aspecten van je eigen oorspronkelijke blauwdruk zien door middel van intuïtie, ingevingen, flitsen van ‘weten’ en zuivere gevoelens.  De aanzet tot intentie van de 1e straal worden door de 2e straal in een werkbare vorm gegoten. Dit vereist wijsheid, helderheid en onderscheidingsvermogen.
Mensen waarvan hun monadische of zielstraal verbonden is met de 2e straal zijn mensen met een begripvol hart en ze proberen vaak mensen van een ander ras en cultuur een groter begrip voor elkaar te krijgen.  

Stap in het creatieproces:
Nadat je het besluit hebt genomen om je over te geven aan de wil van je Hogere Zelf, dan is de volgende stap het ontvangen van het goddelijke idee en de manieren en wegen hoe je dit kunt gaan manifesteren. Deze straal helpt je om stil te worden in je denken, zodat je energiepakketjes ofwel zaadjes of in de vorm van ingevingen, ideeën, flitsen kunt ontvangen. Met de 2e straal worden aspecten van je blauwdruk in jezelf belicht en geactiveerd in de vorm van ingevingen.

Werking van het middel:
Dit middel activeert nieuwe ideeën en geeft nieuwe inspiratie.
Het middel heeft ook een zuiverende werking op het mentale lichaam en helpt je om ‘stil’ te worden. Stil in de zin van een alert en ontwaakt bewustzijn. Het gaan zien van je gedachtenstroom en je niet meer laten afleiden door allerlei opgestapelde concepten van mentale overtuigingen.  Het mentale veld is een magnetisch veld, welke de energie van een hoger deel van jezelf kan aantrekken en vasthouden.
Het is de verantwoordelijkheid van het mentale lichaam om een goed idee helder te krijgen en dit lang genoeg vast te houden, totdat het gemanifesteerd is in de materie, in de wereld van vorm.

Als je een gevoel van leegte ervaart, heb je de neiging om naar spanning, sensatie en afleiding te zoeken, maar in wezen ben je op zoek bent naar bezieling.
Deze straal kan je bezieling brengen en kan de weg openen naar je mogelijke zielendoel.
Het brengt afgesplitste zielendelen van jezelf weer terug in je energieveld.
Voor mensen die een project hebben afgesloten (bv 65-plussers, of ondernemers) en op zoek zijn naar iets “nieuws”. Een nieuwe bezieling.

Deze straal lijkt voor mensen een goede start om mee te beginnen, een bezieling in iets ervaren, aangeraakt worden door iets wat je bezieling kunt noemen.
Deze straal helpt mensen om een opening te maken naar de spirituele wereld en een opening te maken naar je zieledoel. Het bouwt de regenboogbrug op, dit is je verbinding met een hoger deel van jezelf.
Ook voor mensen die een nieuw project willen opstarten wat aansluit bij de energie van hun wezen.

Affirmatie: dat de mensheid zich de juiste kennis en wijsheid mag her-inneren.

Bijwerking:
Bij een te sterke dosering kan de energie heftig zijn en dit kan tijdelijk resulteren in een chaos in je hoofd. De vele impulsen/ideeën  blijven komen en je kunt hierdoor als het ware ‘overspoeld’ worden. Als dit het geval is kun je even een paar dagen stoppen met het middel en daarna eventueel met een lagere dosering verder gaan.

>verder naar 3e straal

<terug naar Remedies 7 Rays